Project Description

Originally a 1940s bungalow that had undergone numerous remodels over the years, this home had become choppy and compartmentalized.  The new owners, a young family, wanted a major overhaul that would capture the ocean views and create a sleek transitional contemporary home with an open flow. The driving force of the design: raising the ceilings from 8 to 10 feet. This added flexibility to the design and allowed us to create soffits to break up the spaces rather than walls. Large windows, wood floors and accents, and industrial materials transformed the living area into a contemporary loft-like space.

In addition, we opened the compartmentalized rooms and rearranged the interior spaces to take full advantage of the ocean views. Clean, light tile work, horizontal bamboo and light maple cabinetry with simple slab doors complement the contemporary, coastal feel of the home.